NAPA – North Adriatic Ports Association

Wat u moet weten over het fokken van koeien

Slechts een handvol maakt deze droom werkelijkheid. Koeien zijn over het algemeen veel groter en veeleisend om te fokken dan ander vee. Vanwege hun fysieke grootte is een grotere schuur vereist, evenals de voeders, naast andere behoeften. De kosten vooraf voor het aanschaffen en opfokken van een koe zijn dus aanzienlijk hoger. Hier zijn enkele dingen die u moet weten over het fokken van koeien.

Hey Kan worden grootgebracht voor melk, vlees of voortplanting

Koe(nen) stelt u in een betere positie om de beste koeien voor dat specifieke doel te identificeren. Koeien die bijvoorbeeld bedoeld zijn voor de melkproductie, kunnen niet voor vlees worden gehouden en omgekeerd. Volgens Colt Knight, een veespecialist bij de University of Maine Cooperative Extension, vereist een koe een aanzienlijke investering in tijd, geld en middelen. U wilt dus de juiste voor een specifiek doel identificeren en kopen.

Kalveren kunnen ook worden grootgebracht om hun moeders te vervangen en kunnen ook worden verkocht voor extra inkomsten. Wat uw doel ook is, vraag deskundig advies voordat u zo’n dure investering doet.

Het is kostbaar om op kleine schaal koeien te fokken voor robotmelken

Koeien hebben twee jaar nodig om te rijpen en hebben een draagtijd van ongeveer negen maanden. Pas nadat het zijn kalf (biest) heeft gehad en gezoogd, kunt u beginnen met melken. Volgens Robbins zullen de meeste koeien tot 2 jaar na het krijgen van een baby melk blijven produceren voordat de uiers opdrogen. Als het uw belangrijkste doel is om de melk te verkopen, moet u mogelijk een vergunning hiervoor aanvragen. Boeren en producenten moeten strikte regels en voorschriften volgen bij het produceren van melk voor de verkoop. Het produceren van melk voor de verkoop op kleine schaal zou dus een dure aangelegenheid zijn voor de gemiddelde boer.

Weet waar u uw vlees moet verwerken: als u voor vlees kweekt?

De meeste boeren en boeren zullen hun koeien grootbrengen voor rundvlees van eigen bodem. Het is raadzaam om te weten waar u uw rundvlees gaat verwerken als u de koeien fokt voor vlees. Het slachten van een koe is een ingewikkeld proces dat specifieke vaardigheden en gereedschappen vereist, die de gemiddelde boer niet heeft.

Tijd, op 16 maanden. Een vaars of veehouder met een gewicht van ongeveer 650 pond is goed genoeg om te slachten en het vlees in een vriezer te bewaren. De meeste vaarzen komen in de zomer aan (wanneer er voldoende voer is), waarna je ze in de herfst naar een vleesverwerker kunt brengen. De vleesverwerker doet al het zware werk en snijdt het voor je in stukken.

Op zoek naar een deel van het vlees te verkopen. De overheid inspecteert deze faciliteiten om ervoor te zorgen dat ze zich houden aan de gestelde normen om besmetting van de bezuinigingen te voorkomen. U kunt echter een aangepaste slachtfaciliteit gebruiken als u niet van plan bent het vlees te verkopen.